Sosyal Medya

Dünya

Avrupa Birliği'den Kuzey Afrika’ya Türkiye modeli

Avrupa Birliği, mülteci krizini çözmek için Türkiye ile imzaladığı anlaşmayı Kuzey Afrika ülkeleri ile uygulamak istiyor.



Almanya Åžansölyesi Angela Merkel, Libya ile benzer bir mülteci anlaÅŸmasının imzalanmak için çalışmalar yürütüldüğünü aktardı. Açıklama, Almanya İçiÅŸleri Bakanı Thomas de Maiziere’nin Kuzey Afrika ülkelerinden büyük bir mülteci akını beklendiÄŸini söylemesinin ardından geldi. Åžansölye, “Ä°nsanlara vatanlarına yakın bir yerde uygun koÅŸullar yaratılması, hepsinin bize gelip burada entegrasyonla uÄŸraÅŸmamızdan çok daha uygun bir durum” dedi.

MÃœLTECÄ°LERÄ°N YENÄ° VE TEHLÄ°KELÄ° ROTALARI

Türkiye ile imzalanan anlaÅŸmanın ardından Ege Denizi üzerindeki geçiÅŸlerin azalması nedeniyle Mısır, Libya gibi ülkelerin üzerinde uzun ve tehlikeli yolculuÄŸu göze alacak mültecilerin Ä°talya’ya gitme ihtimalleri endiÅŸe yaratıyor. Geçen hafta Mısır’dan çıkan bir mülteci botunun batması sonucunda 12 mülteci hayatını kaybetmiÅŸti. Mülteci anlaÅŸmasının ardından insan kaçakçılarının mültecileri Antalya, Mersin ve Antalya’dan kalkacak balıkçı tekneleriyle Ä°talya’ya götürmeye baÅŸlayacağı belirtiliyor. Dün Yunanistan’ın Sisam adası yakınlarında bir mülteci botunun batması sonucunda 5 kiÅŸi öldü. Ölenlerden dördünün kadın, birinin ise çocuk olduÄŸu ifade edildi. Mülteci anlaÅŸmasına raÄŸmen az da olsa Ege Denizi üzerinde mülteci geçiÅŸleri sürüyor.

SINIR DIÅžI EDÄ°LEN MÃœLTECÄ° SAYISI KATLANACAK

Almanya hükümetinin Mülteci Politikaları Koordinatörü Peter Altmaier ise, Almanya’nın 2016 yılında sınır dışı edilen mülteci sayısını iki katına çıkarması gerektiÄŸini söyledi. Geçen yıl sığınma baÅŸvurusu reddedilen 22 bin kiÅŸinin sınırdışı edildiÄŸini söyleyen Altmeier, yaklaşık 37 bin kiÅŸinin ise kendi istekleriyle geri döndüğünü söyledi.

Altmaier, sığınma başvurusu reddedilerek ülkesine gönderilen kişi sayısının artırılmak zorunda olduğunu vurguladı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.